Herentals, meer dan kOsh (2)

Herentalswatcher Reno levert u een nieuwe bijdrage over wat  in Herentals opduikt:

Herentals is een café rijker! Achter de toog staan Ben Van Nueten en Nick Van Rooy. Als achterneven hebben ze een connectie met de rijke geschiedenis van het pand en ze hebben  het omgetoverd tot een gezellig biercafé.

We zijn 1919, Wereldoorlog I is juist afgelopen en Nieke en Gust Van Nueten besluiten om een drankenhandel te openen in de Bovenrij 22. Het begin van een familiebedrijf dat nog steeds bestaat. Naast de drankenhandel deed Nieke  een café  open. Na de jaren 70 is de drankenhandel verhuisd maar het café aan de Bovenrij bleef bestaan. Het café van Nieke werd een vast begrip in  Herentals, een echt volkscafé was ontstaan.
96 jaar na de opening  door Nieke en Gust Van Nueten wordt het café opnieuw opengehouden door familie. Ben en Nick sprongen meteen op het project nadat de vorige huurder stopte met het ook zo bekende “Kroegske”. Beiden drinken al wel eens graag een pintje en willen dit ook delen met hun klanten. Ze doopten het café om in de “Bar Bier”.
Mochten Gust en Nieke nog leven, hun ogen zouden glunderen door de veranderingen die Nick en Ben hebben doorgevoerd.  De houten bekleding, de nieuwe toog en de mix van modern en retro zorgen voor een parel van een café in het midden van Herentals.

barbier
Als pronkstuk van het café kun je dan nog eens proeven van 9 bieren die van het vat getapt worden! Beter kan het toch niet worden? 2 tappen worden permanent gebruikt voor pils en de overige 7 gebruikt men voor speciale maar steeds overheerlijke bieren!
Met een “sjotterkas”, wat vrienden, een pintje en een barkruk kan je avond gewoon niet meer stuk in den “Bar Bier”. Herentals leeft weer en het is NU dat je er moet van genieten!! Kan onze redactie je dit weekend al spotten in de Bar Bier? Wij hopen alvast van wel!!!

Bar Bier bevindt zich in de Bovenrij 22 te Herentals. Voor verdere informatie bezoek hun facebookpagina: https://www.facebook.com/barbierherentals/timeline

Advertenties

One thought on “Herentals, meer dan kOsh (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s