Klasdagen

Dit jaar zijn de zesdes weer op bezinning geweest. Niet in oktober zoals de vorige jaren, maar op 19 en 20 september. De bezinningsdagen of klasdagen zijn dagen waarop we proberen de klasgroep te versterken en meer over onszelf te leren. Dat deden we dit jaar door naar de Heibrand in Westmalle te rijden. Het is een mooi terrein waar je je dankzij het bos helemaal afgesloten voelt van de buitenwereld.

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en opgevangen door de begeleiders. Nadat we onze koffers op de kamers hadden gezet, kregen we per klas een begeleider toegewezen die ons direct naar een lokaal bracht. We begonnen de dag met een paar kennismakingspelletjes en klasactiviteiten. ’s Middags kregen we een menu van soep, rijst en een ijsje voorgeschoteld. Na het eten hadden we een vrij moment om even uit te rusten, bij te praten of een potje voetbal te spelen.

Tegen de avond kregen we boterhammen met koffie of thee waarop nog wat vrije tijd volgde. Het perfecte moment om samen liedjes te zingen met een gitaar in de hand. Om half tien werd het hele zesde nog verwacht in de grote zaal om een avondactiviteit te doen. We moesten samen de begeleiders verslaan door 99 verschillende opdrachten te volbrengen in één uur. Zodra de timer begon te lopen, schoot iedereen recht naar de tafels om zijn opdracht uit te kiezen. Het was redelijk chaotisch met maar zo weinig tijd, maar het lukte ons toch. Voor het slapengaan was er nog een barmoment met frisdrank, bier en chips. En rond middernacht vertrok iedereen naar zijn kamer en gingen de lichten uit.

De tweede dag ging van start met een berg sandwiches en een paar jarigen, die uitbundig gevierd werden. Op deze dag hadden we meer gepraat en was er toch wel veel naar boven gekomen in onze klas, maar alles werd beter toen we ’s middags de frieten met vidé op ons bord zagen. We sloten de dag af met wat vertrouwensoefeningen en de kreet: “MA-SCHOEMBA!”. Toen was het helaas tijd om naar huis te gaan.

Volgend jaar komt de tweedaagse terug, maar dan met een nieuw zesde.klasdagen

Advertenties

One thought on “Klasdagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s