Lekkere & gezonde ontbijtjes

havermout

  • Havermout met citroen en framboos

Vandaag laten we de boterhammen even links liggen, dit lekkere recept is op basis van havermout. En zeg nu zelf, het water loopt toch al in je mond?

Ingrediënten voor 1 persoon :

  • 40 gram havervlokken
  • 100 milliliter magere melk
  • 100 gram magere platte kaas
  • de schil en het sap van 1/4 citroen
  • 1 koffielepel maanzaad
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 handje frambozen

 Zo maak je het:

Let op: dit recept moet een nacht in de koelkast rusten

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) goed door elkaar
  2. Laat de gezonde mix een nachtje in de koelkast rusten
  3. Verdeel de volgende ochtend de frambozen erover

En nu, genieten maar!

 

muesli

  • Muesli met chocolade en hazelnoot

Jawel, je hebt het goed gelezen! Vandaag mogen we genieten van chocolade J.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 1 persoon:

  • 40 gram havervlokken
  • 1 koffielepel gehakte hazelnoten
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 100 milliliter magere melk
  • 1 koffielepel geraspte chocolade

 Zo maak je het:

  1. Meng de havervlokken met de noten
  2. Snij de appel in blokjes en voeg ze toe aan de havervlokken en de noten
  3. Pureer de banaan met de melk en schenk het over muesli
  4. Bestrooi alles met de geraspte chocolade

Geniet ervan!

blaubeer-muffin-250x250

  • Suikervrije speltmuffins met bramen

Deze muffins zijn zonder toegevoegde suikers gemaakt en zonder roomboter. Toch zijn ze lekker luchtig en vol van smaakt.

Deze ingrediënten zijn voor 6 muffins

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 175 g speltbloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 35 g kokosolie/boter
  • 12 braambessen
  • handje gehakte walnoten

 Zo maak je het:

  1. Plet de bananen. Meng met de eieren, speltbloem, kaneel, bakpoeder, zout en kokosolie tot een deeg. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvormpjes. Vul ze met de het deeg, maar doe ze nog niet helemaal vol. Steek in elke muffin nu 2 bramen en wat gehakte walnoten. Doe nu op elke muffin wat extra deeg en eindig met wat gehakte walnoten bovenop. En als je vindt dat er nog te weinig bramen inzitten, kan je er nog eentje bij doe. Maar 2 à 3 bramen per muffin is normaal wel genoeg.
  2. Steek ze in de oven op 175°C gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s