090925 De Trophydag zoals hij was bij 3 WEB

Wat vooraf ging…

Op hol geslagen fantasie bij het bedenken van de originele klasfoto. Zouden we met z’n 20 in de auto van onze klastitularis passen? Of schminken we de lerares als Spiderwoman. Ze is immers toch de coach van WEB?
Daarna hilarische momenten bij het trekken van de foto en voorbijgangers met heel rare blikken. Frederik bracht de verschillende kiekjes samen in een schitterende collage.
3WEB_1

8.15 uur: afspraak aan de blauwe poort. Oepsie, er was er eentje een beetje laat…

8.20 uur: vertrek naar de Hut. Waarom een gemakkelijke weg kiezen als er een moeilijke is? We trainen gewoon onze fietsvaardigheid! Kan altijd van pas komen voor de mountainbikeproef van straks.

8.30 uur: eerste proef: bootje varen op de Nete

9.35 uur: een valpartijtje op weg naar het Begijnhof. Klastitularis laat ‘kwaliteiten’ als EHBO’er zien.

9.37 uur: wandeling door het Begijnhof, op zoek naar namen, data, symbolen op gebouwen. 3WEB lijkt alles nog in de hand te hebben.

3WEB_3

10.45 uur: Ben beslist om het groepsgevoel te versterken door middel van kleurtjes op onze wangen.

3WEB_5

11.00 uur: rondjes lopen in Bloso. Vriend en vijand verbaasd door onze gemiddelde tijd: 2400 meter afgelegd in 10 minuten en 11 seconden.

3WEB_4

12.00 uur: circustechnieken. Wie onze klas kent, weet dat ‘de clown uithangen’ helemaal geen probleem is.

3 WEB_6

13.30 uur: mountainbike. Helemaal geen vlekkeloos parcours: de één kwam terug zonder ketting, de andere met een fietshelm onder zijn kin in de plaats van op zijn hoofd. Sommige meisjes reden met dichtgeknepen billen de helling af. Maar… we behaalden ook voor deze proef weer een megascore

14.30 uur: We krijgen de opdracht om een sfinx te maken in het zand. Plan A: klassenlerares verwerken in het geheel (lees: levend begraven). Toch maar gekozen voor plan B: de sfinx krijgt een gezicht van takjes, besjes en blaadjes. Mijnheer Peeters wijst ons op een detail: “Jammer dat jullie sfinx naar de piramide toekijkt, want die moet ervan wegkijken”. Geen probleem voor 3WEB! Bouwen we toch eventjes een nieuwe piramide erachter…

15.30 uur: Prijsuitreiking. We voelden het al de hele dag in onze dikke teen, maar nu werd het bevestigd. Gewonnen!!! Met z’n allen het podium op om onze beker en champagne in ontvangst te nemen…

Advertenties