100316 Wedstrijdje 1

Vraag 1: Wie is de leraar (m/v) die op de foto de sporttas draagt?
Vraag 2: Welk KORT verhaaltje kun je verzinnen waarom hij/zij die tas droeg?
Antwoord via “comments” of “reacties”.
Voor vraag 1 loten we de winnaar uit de juiste antwoorden.
Voor vraag 2 kiest de redactie het leukste antwoord.
Beide winnaars mogen op onze kosten hun hele klas trakteren op een ijsje.
Is de winnaar geen leerling, dan krijgt die … een verrassing.

Ruud Van Den Bosch (5BI):

Misschien moest er een transport bij komen om slechte examens te vervoeren?

An Van den Bosch:

De drager van die tas heet Hugo Truyens en hij kwam toen bij thuiskomst van de bezinningsdagen met zijn klas 6 WeWi, nog een pint drinken op COHE-café. Ik heb hem daar zien toekomen want ik stond op dat moment achter de toog.

Greet Cornelissen:

Volgens mij is die sporttas van de Schoolkl@predactie zelf! Ik denk dat mijnheer Vanreusel ze gebruikt heeft om de bergen cornetto’s, magnums of wat dan ook op school te krijgen. Kwestie van nog eens met toeters en ‘BELLEKENS’ bekend te maken dat de winnaar van dit wedstrijdje zijn klas mag trakteren met ijsjes…
Collega’s, heb ik het bij het rechte eind???
( Please! Ik lust graag ijsjes  )

Jan Vanreusel:

Ik denk dat die tas van mevrouw Reekmans is, en dat ze daar dagelijks verse LuchtBellekens uit de Limburgse groene bossen in meebrengt.

Bert Geudens:

Ik associeer transport Bellekens met duivenvervoer : met de vrachtwagens van Bellekens werden (en worden misschien nog ?) duizenden wedstrijdduiven naar treinstations of startplaatsen (van Quiévrain tot “boven Parijs”) vervoerd.
Dit leidt me wat betreft de eigenaar en de bedoeling van de mysterieuze tas tot 2 mogelijkheden :
-Ofwel is het Guy Helsen, die zijn Vredesduiven in alle KOSH-scholen wil verspreiden.
-Ofwel is Koen Peeters met de Geest des Heren op weg naar de klas. Niet dat hijzelf die Geest bij zijn lessen zou nodig hebben (aan “begeestering” wellicht nog altijd geen gebrek, veronderstellen we, hé Koen !) Maar bij sommige leerlingen zou zo’n stralende duif misschien voor enige geestelijke verlichting kunnen zorgen.

Ruud Van Den Bosch (5BI):

Hugo Truyens ?? Maar waarom weet ik niet :p.

Andy Van de Water:

Eerst dacht ik aan Truyens, maar toen ging er een BELLEKE rinkelen want ik heb een mooie jas en H. Geudens heeft dezelfde uiterst modieuze jas. Maar het blijft een gok aangezien er slechts een zeer klein stukje stof te zien is.

Andy Van de Water:

“Precies 60 jaar geleden (1938) ontstond de voorloper van Transport Bellekens. Zoals zovele transportbedrijven gebeurde de opstart met één enkele vrachtwagen. Tijdens de beginfase werd deze ingezet voor het vervoer van groenten en fruit, kolen en meststoffen.”
Deze tekst staat op hun website. Een en dezelfde vrachtwagen moest alles vervoeren ! Het waren harde tijden (1938) want je kon tussen de groenten en het fruit ook nog de gebruikte meststoffen terugvinden. Sommige kolen waren zelfs zo hard dat ze als brandstof gebruikt werden.
Dus ofwel zit er fruit in voor de fruitsjarret,… ofwel als er geen toilet in de buurt is, kan het als sanitaire noodoplossing dienen. Vandaar de uitdrukking “Gered door het belleken” en dit is door de geallieerden overgenomen in 1945 en vandaar dus “Saved by the bell” (als iets te lang gaat duren en je moet nog dringend iets belangrijks gaan doen)
Maar misschien vergis ik me en is het omdat het een oranje tas is en geen groene.

Bernard Geudens (6LWI):

Op deze foto is slechts een tas te zien, de inhoud is natuurlijk geheim. Maar bij mij is een Belleken gaan rinkelen. In deze tas bevindt zich de al eeuwenlang gezochte Heilige Graal. Hebben we één (of meerdere) tempelier(s) onder onze leerkrachten????
De naam op de buitenkant is duidelijk een verwijzing: transport spreekt voor zich, maar de woorden Heilige graal en bellekens bevinden zich beide in het boek “Het zwevende schaakbord” van Louis Couperus. De heilige graal wordt vermeld op p 254 en als we het 254e jaar van het 2e millennium nemen, komen we in 1254. Dit is het het einde van de zevende kruistocht die aan veel tempeliers het leven kostte. De tempeliers zijn al eeuwenlang de bewakers van de Heilige Graal. De gesneuvelde tempeliers hadden op dat moment de taak op zich genomen en in allerijl werd de graal dan doorgegeven. Het is duidelijk dat dit eeuwenoude procédé is verdergezet en dat de graal dus nu onder de hoede is van enkele tempeliers in onze streken, waaronder een leerkracht van het college. Aangezien deze graalbewakers hun geheim nooit prijsgeven (behalve blijkbaar een glimp aan Schoolkl@p), zal nooit geweten zijn wie de echte bewaker is van de Graal.
Schoolkl@p probeert nu op een valse en achterbakse manier te weten te komen wie deze tempelier is door deze wedstrijd te organiseren.

Brosens Jelle (6IN):

Ik denk dat het de zak van mevr. Cornelissen is en dit wel gewoon om er een foto van te trekken, en die op een site te zetten. Er ineens een wedstrijdje om ‘gieten’ en dan zwaar reclame maken via WordPress en zo de schoolkas bijvullen. Allee, het is maar een gedacht hé.
Ik wil dat ijsje!

Dries Janssens (4HB):

Meneer Lathouwers?

Neel Celen (5WEWI):

Ik denk aan meneer Vanreusel: in zijn toffe tas stopt hij ‘Hamlet’-chocolaatjes, omdat hij nog steeds niet is afgekickt van deze prestatie, samen met een overschotje van de cocktail om lastige studenten het zwijgen op te leggen. Voor lastige leraars zal hij ook geen uitzondering maken.

Julie Driessen (5LMT):

Mooie theorie Neel, maar ‘t is volgens mij toch meneer Truyens (moet gij zeker weten, aangezien het uwe leerkracht is  )

Guido De Beucker:

Mag die lelijke kabas eindelijk verdwijnen?!?

schoolblogredactie:

Nee hoor!

Jorge Peetermans (3ECA):

1. Naar mijn mening is dit meneer Vicca.
2. Waarom hij die tas heeft ? Wel…
We bevinden ons in het ongure milieu van de maffia en illegale handel waar een louche zaakje aan de gang is. De heer Guido Vicca, die eerder gespot is door de maffia tijdens het plegen van een bangelijke, kindonvriendelijke les Frans, is enkele uren geleden opgebeld met de boodschap dat hij zich naar de pakhuizen van bedrijf ‘Nedschroef’ in Herentals moest begeven. Daar kreeg hij de opdracht illegale drugs te leveren aan een klant van de maffia.
Ze geven de heer Vicca een tas, een oranje tas !
De maffia weet wat ze doet, daarom geven ze een oranje tas omdat ze weten dat leerkrachten graag opvallen, tenminste, dat denken de leerlingen. Dus ook hier zullen de leerlingen denken dat ‘de Vicca’ gewoon wil opvallen en ze zullen dus geen aandacht schenken aan wat er zou kunnen zitten in de tas !
Maar goed, in ruil voor de daad die de heer Vicca zal verrichten krijgt hij een aanbod dat hij niet kan weigeren …
een cheque !
Een cheque van de fietsenwinkel die goed is voor 1 fiets.
Het perfecte voor de heer Vicca ! Want zo kan hij eens op iets anders rijden dan dat ‘plooifietske’ van hem.
Dus meneer Vicca besluit de uitdaging aan te gaan en neemt de tas mee, ook naar school.
Maar eens aangekomen in de lerarenkamer heeft hij door dat zijn tas opvalt en wordt aangezien als ‘de mop van de eeuw’.
Daarom wordt er een foto van genomen en op ‘Schoolkl@p’ gezet, gewoon voor de lol.
Maar niemand weet wat erin zit. En de heer Vicca ?
Die rijdt nog steeds met de plooifiets, want de nieuwe staat thuis in een glazen kast te pronken.
‘Mission accomplished’ !!!

Wouter Peeters (6GL ’08):

Het betreft hier, zoals Ruud hogerop al aangaf, Hugo Truyens.Hugo Truyens is van vele markten thuis: jazz, Wittgenstein, oosterse meditatie- en andere kunsten, wiskunde…
Maar wat velen niet weten, is dat deze uomo universale ergens in de jaren ‘70 het Belgisch kampioenschap ‘zeepbellen blazen voor mensen, langer dan 1m90′ gewonnen heeft. Dat kampioenschap werd toen gehouden in Heist o/d Berg. Om de mooiste bellen bij te kunnen houden en ze thuis aan moeder-de-vrouw te kunnen laten zien, kreeg hij van de organisatie deze speciale zeepbellen-transport-kabas. De binnenkant van deze tas is speciaal voorzien om zeepbellen lange tijd te kunnen bewaren.
Volgens de toenmalige spelling was het trouwens toegestaan om te spreken van “één belleke, twee bellekens”. Hetgeen op zich al vrij revolutionair was aangezien men dat tot dan toe met een tussen-n schreef (één bellenken, twee bellenkens).
En omdat Hugo Truyens ergens diep vanbinnen nog steeds die Belgische kampioen ‘zeepbellen blazen voor mensen langer dan 1m90′ is, brengt hij die tas soms eens mee naar school.

Jeff Horemans (6LWE):

Uiteraard betreft het hier Hugo Truyens, herkenbaar aan zijn broek :p

Stijn Roden:

Uiteraard Jeff, het is Hugo Truyens. Wist je dat ik nu bij datzelfde bedrijf weekendwerk doe?
schoolblogredactie
Bedoel je het transportbedrijf of de kledingzaak van de broek?

Christoph Lintermans:

Mijn eerste gedacht was: kom, dit is écht niet moeilijk. Dirk Struyfs natuurlijk! Welke collega heeft er na tweehonderd jaar voetbal voor Cohe een grotere collectie spuuglelijke sporttassen verzameld dan onze chef-economie?
Maar dan viel mijn lodderige oog op die brede, knoestige hand. Alle twijfel week voor de standvastige overtuiging dat dit Jef Leysen moet zijn!!
In het schooljaar ‘86-’87 – ik zat toen in het eerste jaar op de KKC – deed onze chef-Komiak toezicht in onze klas. Begon hij daar plots een toneeltje op te voeren met zo’n kabas. Iedereen lag plat! Ja, onze chef-eerste graad heeft iets met kabassen. Trouwens, waarin kan onze chef-Vaticaan de opbrengsten voor Haïti veiliger vervoeren dan…?
P.S.: als ik win, wil ik mijn pappenheimers van 3gl-laa-lab ook trakteren op ijsjes. Het zijn zulke schatjes…

Eddy Pardon:

No doubt ! Dit is den Hugo ! En waarom die sporttas van transport Bellekens ? Heel simpel, als fervente jazzliefhebbers zijn wij regelmatig samen op pad. Af en toe gaan wij ook eens luisteren in het buitenland ( = transport !) en neemt den Hugo zijn wonderbaarlijk machientje mee om de magische klanken (= bellekens !)van oa het ICP-Orchestra op te nemen en mee terug naar België te nemen. Heist o/d Berg is volgens mij eerder toevallig, het had ook Baarle-Nassau kunnen zijn.

Guido De Beucker:

Of die lelijke kabas eindelijk mag verdwijnen?!!!

Frederic Op de Beeck 3web:

Meneer Leo Van Den Bosch
Deze tas is een erfstuk van meneer Van Den Bosch betovergrootvader Leonidas, Koning van Sparta. Leonidas die moedig vocht tegen de Perzen onder leiding van Koning Xerxes, maar uiteindelijk verraden werd en moest sterven. Leonidas zelf liet nog iets na aan zijn nageslacht en dat waren: zijn schild, helm, en zijn paraplu, die nu nog altijd worden gebruikt door meneer Van den Bosch. Maar dat niet alleen, hij liet nog iets achter… zijn oorbellekens. (Mr. Van Den Bosch zou het zeer op prijs stellen als u daar niet op ingaat). En er is nog één ding dat hij achterliet en dat is zijn hand, die u trouwens ook op de foto kunt bewonderen.
Vanwaar die kleuren? Wel, heel simpel: geel was de lievelingskleur van Leonidas. Maar door alle hevige veldslagen verkleurde de tas onder het bloed… en nu ziet ze er oranje uit. Ook het blauw valt simpel te verklaren: dat is nu eenmaal de kleur van zijn oorbellekens. En samen laat dat Geel-Blauw dan weer mooi zien dat hij een trouwe supporter van FC Westerlo was.
Dan kunt u zich afvragen vanwaar het woord transport komt… wel ook dat is zeer voor de hand liggend. De laatste 97 jaar doet de tas dienst als transportmiddel voor de typische, overheerlijke Belgische Leonidas-pralines.
En vanwaar dan Heist Op den Berg…? Wel, daar had meneer Van den Bosch tot voor kort de hand van Leonidas begraven. Maar door het barre, koude weer dacht hij dat het beter was de handen in elkaar te slaan en de hand terug op te graven omdat deze het anders wel eens koud zou kunnen krijgen.
Waarom was deze tas dan in de leraarskamer? Ook dat is heel simpel. Nadat meneer Van Den Bosch een kattebelleken voor zijn vrouw had geschreven, nam hij haar handtas mee. Waarom? Omdat hij verjaarde en hij trakteerde iedereen op Leonidas-pralines, en deze zaten al in de tas dus dat bespaarde hem een hele hoop werk.
Maar waarom komt deze tas dan op de Blog??? Natuurlijk wou meneer Van Den Bosch dat dit geheim bleef maar toen was er het schoolblogteam en dat beloofde hem een eeuwige roem als hij de rechten voor het publiceren van een afbeelding van deze unieke tas doorverkocht voor een ijsje. En niet zomaar een ijsje.. nee, eentje met 5 bollen praliné, slagroom en discobellekes uit Heist op den Berg.

schoolblogredactie:

Die oorbelletjes? Hoogstwaarschijnlijk bezitten die zijn telepathische gave om de tijd tot op de seconde te voorspellen… Hoe mythisch. (Julie Van Boven en Elke Paenhuysen)

Frederic Op de Beeck 3web:

Transport (oor)BELLEKENS
Heist o/d Berg
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s