100402 Kardinaalsbeker scholieren

Woensdag 10 maart – 1/8 finale

COHE – Diest: 6-0

In de achtste finale kwam COHE uit tegen Diest. “Den Dirk” had ons gewaarschuwd dat Diest een sterk blok vormde. Maar geen nood, na 10 minuten konden we de score al openen. Na een misverstand in de Diestse verdediging lag de bal in het mandje. De keeper verkeek zich op een heel vreemde, hoge bal. We bleven vlot druk houden en na een mooie individuele actie van Michiel Buts kon Jens Persyn gemakkelijk scoren. Net voor de rust pikte Dylan Verschaeren ook zijn goaltje mee. We gingen dus rusten met een vrij geruststellende 3-0 voorsprong.

Daarna gingen we gewoon op ons elan verder. Matthias Gios, Michiel Buts (hij weer) en Tom De Baerdemaecker konden de score verder opdrijven. Uiteindelijk werd het dus een vrij makkelijke overwinning: 6-0. Op naar de kwartfinale.

Niels Van Accom

Woensdag 24 maart

Brasschaat – COHE: 1-2

“Never change a winning team”, was de kant-en-klare strategie van onze trainer. We startten met hetzelfde basiselftal als twee weken geleden. Die tactische zet resulteerde in soms mooi een-tijdvoetbal.

COHE was combinerend veel sterker. Na 20 minuten trof Jens Persyn de lat met een fraai afstandsschot. Maar een kwartier later was het toch raak. Persyn zette Buts voor een open goal en Michiel benutte de kans optimaal.

Brasschaat koos vooral voor de lange bal en hoopte dat die vroeg of laat eens goed zou vallen. In de tweede helft leidde een misverstand in de Herentalse defensie tot een vroege gelijkmaker. Daarop verhoogde COHE de druk en met resultaat, want een kwartier later vond Buts met een kopbal opnieuw de weg naar het doel na een schitterende voorzet van Matthias Gios.

De scheidsrechter wou het nog spannend houden door een dikke vijf minuten over te laten spelen. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting dan ook groot.

We onthouden vooral dat COHE verdiend de halve finale van de Kardinaalsbeker speelt op woensdag 28 april.

Dylan Verschaeren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s