100507 Verslag Texel

Maandag 12 aprilHet hotel
Om te vertrekken, verzamelden we eerst allemaal aan het pleintje op de Molenvest. Ons vertrek was gepland rond 10 uur. Nadat we alle koffers hadden ingeladen in de bus mochten we instappen en konden we vertrekken. Spijtig genoeg was onze begeleider, m. Jacobin, het dagelijkse vieruurtje vergeten bij hem thuis. De enige oplossing was dus een kleine omweg langs zijn huis. We hebben hier een vijftal minuutjes gepauzeerd en toen vervolgden we onze reis richting Nederland. Halverwege  hebben we nog een keer gestopt langs een wegrestaurant om daar een luch te nemen. Eindelijk aangekomen aan Den Helder, de plaats waar de overzetboot vertrok, moesten we nog maar een kwartiertje varen en toen kwamen we  eindelijk aan op Texel.
We reden naar hotel De Kievit om daar onze koffers snel uit te pakken en eventueel ons vieruurtje op te eten. Tegen 15 uur vertokken we  richting Maarten Boom, een bekende Texelse strandjutter. Dit is een man die heel het strand rondgaat om (waardevolle) spullen te zoeken. Hij vertelde ons vele spannende verhalen over wat hij allemaal al had meegemaakt.
Daarna zijn we teruggereden naar ons hotel om daar te genieten van een heerlijke maaltijd. Uiteindelijk zijn we ’s avonds tegen 21 uur nog een strandwandeling gaan maken van een 4 à 5 kilometer. Daarna zijn we teruggereden naar ons hotel voor een goede nachtrust..

Dinsdag 13 april
Klaar om te vertrekkenDinsdag was de heuse ‘fietsdag’. Meneer Jacobin had voor de huur van de fietsen gezorgd en toen iedereen er een had, konden we vertrekken. Na een toffe tocht door het Texelse landschap stopten we voor het eerst bij ‘De Slufter’. Dit is een heel mooi natuurgebied dat dynamisch is, de ene dag staat het hele gebied onder water, op een andere dag kan het zijn dat je er gewoon kan doorwandelen. Wij hadden het geluk dat alles open was, en zo konden we beginnen aan een tocht door het gebied. De tocht was opgesplitst in twee activiteiten: een tocht door het landschap met een onderzoek van de lokale planten en vissen in een soort ‘rivier’. Bij die laatste konden we  kleine visjes vangen, maar in onze groep hadden we een beetje pech oHet vliegtuigjemdat we vrij veel slib vingen. Aan het restaurantje hebben we nog ons middagmaal genomen en daarna zijn we doorgereden naar de luchthaven van Texel, waar we een luchtdoop konden meemaken. Iedereen werd in groepjes verdeeld van 3 of 5 personen, afhankelijk van het vliegtuig waarmee we gingen meevliegen.
Daarna gingen we terug naar het hotel, en na de maaltijd gingen we beginnen aan de quiz. Deze was volledig gemaakt door onze twee jongste begeleiders, Dries en Jeff. Zoals verwacht werd het heel tof, en waren de groepjes goed ingedeeld. Iedereen wist wel een van de antwoorden, zodat we allemaal aan elkaar gewaagd waren.
Na de quiz mochten we nog even in de bar blijven, om vervolgens terug te keren naar onze kamers en aan een rustige nacht te beginnen.

Woensdag 14 april
Zeehondje in EcomareOp woensdag zijn we in de voormiddag naar Ecomare gegaan, een soort van museum waar men onder andere zeehonden opvoedt. Om 11 uur werden ze gevoederd, dit was een spektakel dat niemand wilde missen: zeehonden die raceten om zo snel mogelijk bij een stukje vis te komen om het vervolgens te kunnen opeten. We keken allemaal met open ogen  naar dit mooie gebeuren.
In de namiddag zijn we gaan wadlopen. Allemaal goed aangekleed met stevige laarzen en een dikke jas om ons te beschermen tegen de wind, zijn we vertrokken. Er ging gelukkig een gids met ons mee die ons nog extra uitleg gaf over het wad. Ook over de kleine diertjes die daar leefden, kon zij ons veel vertellen. Ook zijn we aan de sluis nog gaan vissen op krabben, onze gids had hengels bij waaraan we een stukje vis konden hangen. Als we een krab gevangen hadden, konden we onze hengels ophalen en de krab veilig in een bakje met water leggen. Daarna gingen we terug naar het hotel voor het avondeten om daarna aan de dropping te beginnen.
Voor de dropping moesten we ons verdelen in groepjes van ongeveer 5 leerlingen. Dan werd elk groepje op een andere locatie afgezet, de een wat dichter bij het hotel dan de ander. Toen we afgezet werden, moesten we zorgen dat we de weg naar het hotel terugvonden door het bv. te vragen aan mensen die we onderweg tegenkwamen. Toen we in het hotel waren aangekomen, kregen we allemaal een lekkere hotdog. Dan kregen we nog even tijd om wat rond te hangen in het hotel en daarna moesten we terug gaan slapen.

Donderdag 15 april
TX10Donderdag, de laatste volledige dag op Texel, gingen we in de voormiddag varen met de garnalenboot TX 10. Deze lag in de haven van Oudeschild, een dorpje op het eiland. Toen we vertrokken waren, vaarden we eerst een stukje op zee om later de netten uit te laten. Na een kleine 20 minuten met de netten uit, haalde men ze terug op en bekeken we de vangst. We hadden heel veel geluk met de vangst, zeiden de schippers. We lagen op een plaats met uitzicht op een zandbank waar allemaal zeehonden lagen. De dag ervoor waren we wel al in Ecomare geweest waar we enkele zeehonden hadden gezien, maar dit waren er echt heel veel. Het was dan ook een heel mooi uitzicht.
Als we terug aangekomen waren in de haven van Oudeschild, reden we naar een ander dorpje genaamd De Koog. Hier konden we weer een klein uurtje rondlopen of iets gaan eten.
Daarna zijn we naar het plaatselijke subtropisch zwemparadijs gereden, zodat we daar een anderhalf uurtje ons konden uitleven in het zwembad. Luc, Ludo en Hilde gingen niet mee in het water. Meneer Jacobin was namelijk achtergebleven in de haven van Oudeschild om daar de TX 20 te nemen omdat hij eventueel van plan was volgend jaar niet meer de TX 10, maar de TX 20 te nemen. Gelukkig waren onze twee andere begeleiders, Dries en Jef, wel meegegaan. Na de nodige plaagpartijen was het alweer tijd om te vertrekken, dit maal naar Den Burg. Dit was zowat de enige stad op Texel. Er was een heuse winkelstraat met leuke snoepwinkeltjes en cafeetjes. Hier mochten we een dik uur blijven, waarna we terug naar de bus moesten. Dan reden we terug naar het hotel  om te eten en ons klaar te maken voor het hoogtepunt van de Texelreis: de FUIF!
Dit vonden we allemaal heel tof natuurlijk. Met onze twee professionele DJ’s Jef en Dries werd het een echt ‘een dik feestje’. Er werd heel wat afgedanst, gezongen en vooral zot gedaan. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, alsook aan onze fuif, spijtig genoeg. Rond 12 uur moest iedereen terug naar z’n kamer om te gaan slapen, voor de laatste keer op onze Texelreis.

Vrijdag 16 april
MadurodamNadat we onze koffers hadden ingeladen (wat soms heel moeilijk bleek door de rommel die we in de week verzameld hadden) konden we ze in de bus laden. Dan nog snel even ontbijten om daarna afscheid te moeten nemen van de hotelbaas en het eiland. We hadden de overzetboot om 10 uur, en na opnieuw een kwartiertje varen kwamen we opnieuw aan op het vasteland. Daarna vervolgden we onze reis richting huis, maar met een tussenstop in Madurodam. Dit is een voorstelling van Nederland, met allemaal minigebouwen. Een beetje zoals in Brussel, maar daar staat Europa in het klein afgebeeld. Hier kregen we als warme maaltijd lekkere frietjes (wat we overigens in die week al heel vaak hadden gegeten, maar het blijft natuurlijk smaken). Dit viel natuurlijk bij iedereen goed in de smaak en wanneer we gedaan hadden met eten, mochten we nog ongeveer 2 uur rondlopen op het terrein. Dit was natuurlijk heel indrukwekkend, sommige gebouwen leken als twee druppels water op hun echte versie. Er waren onder meer de luchthaven van Schiphol, de Efteling maar ook onze overzetboot naar Texel in het klein te bezichtigen. Omstreeks 15 uur moesten we terug naar de ingang komen om verder naar huis te rijden.
We waren voorzien om op de plaats van vertrek, de Molenvest aan het College, terug te komen maar dit was helaas niet mogelijk door de festiviteiten in Herentals omwille van het 800-jarig bestaan van de stad. Dan werd er op het laatste moment nog beslist om naar ons busbedrijf, De Duinen, te rijden. Rond 17h30 waren we  veilig en wel terug in Herentals.

Natuurlijk was er ook een Texelreünie, die plaatshad op vrijdag 30 april. Hier werd iedereen die deelnam aan de reis, inclusief de ouders van de deelnemers,  op uitgenodigd. Op deze reünie werden alle foto’s getoond die getrokken waren tijdens de reis en werd ook de film die meneer Jacobin van de reis had gemaakt afgespeeld. Het was weer een leuke avond waarop we nog eens goed konden lachen met de stommiteiten die we toen begaan hadden.

Het was echt een heel geslaagde reis, waarvoor dank aan iedereen die ervoor gezorgd heeft ze mogelijk te maken:
Luc, Ludo, Hilde, Dries en Jef, allemaal een dikke merci!

Kristof Buts – 2MWC

Advertenties

2 thoughts on “100507 Verslag Texel

    • Amai Kristof, nu ik wat tijd heb om te snuisteren op mijn computer, bots ik daar toch wel op een keitof verslag van onze voorbije Texelreis. Van harte een dikke proficiat; hier is er eentje duidelijk aan het groeien (je weet wel wat ik bedoel). Succes met de komende examens.
      Luc Jacobin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s