100520 – Interview met meneer Van de Pol

1. Wat is uw droom van geluk?
Ik droom niet echt van geluk, want ik probeer het gewoon dagelijks te verwezenlijken. Ik ben er namelijk rotsvast van overtuigd dat geluk in gewone dingen ligt en niet in buitengewone. Natuurlijk zijn er omstandigheden zoals ziekte die je niet in de hand hebt, maar die zeker bepalend voor je geluksgevoelen kunnen zijn.
2. Wie zijn uw favoriete prozaschrijvers?
Ik heb het meestal niet over favoriete schrijvers, maar eerder over favoriete boeken. Zoals ieder mens is ook iedere auteur niet altijd in topvorm. Maar ik wil niet vervelend doen en noem dan met plezier Thomas Mann ( Dood in Venetië, De Toverberg en Felix Krull, bekentenissen van een oplichter). Dichter bij huis hebben Maarten ’t Hart en Tom Lanoye toch dat extraatje dat ik weet te appreciëren.
3. Wie zijn uw favoriete dichters?
De inleidende opmerking is dezelfde als hierboven. Zo vind ik van Willem Elsschot ‘Het huwelijk’ een fantastisch gedicht, maar voor de rest is hij eigenlijk een zuivere prozaschrijver. De vroege Claus (net na zijn experimentele fase van de jaren vijftig) kan ik zeker smaken, net als Herman De Coninck en zeker ook Hendrik Marsman, ook al zullen velen die laatste wat bombastisch vinden.
4. Welke gave van de natuur zou u het liefst willen bezitten?
Eigenlijk ben ik best tevreden met al mijn tekortkomingen, maar als je dan toch een zinvol antwoord wilt, dan had ik best graag wat kunnen tekenen (op dat vlak ben ik jaloers op dochter Nikki) . Goed gitaar spelen, leek vroeger ook wel interessant. Maar eerlijk, ieder zijn kwaliteiten.
5. Wat is uw lijfspreuk?
Een echte lijfspreuk heb ik niet, maar iets als ‘Zaag niet te veel, wees tevreden’ zou er best mee door kunnen gaan.
Elke Paenhuysen – 5GL
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s