100527 – Lesmarathon 5 WEWI – 5GL – 5EWI – 5LWE – 5LWI

Nadat we er dinsdag al een normale schooldag hadden opzitten (met o.a. een enorme test geschiedenis tijdens het laatste uur van de dag), was het moment aangebroken waar we toch al even naar uitkeken: de lesmarathon.

Van 16u tot 19 kregen we vrij, en de nodige bezoeken aan een frituur en de Delhaize (om een voorraad in te slaan voor de nacht) werden gemaakt.

Om 19u stond iedereen klaar om erin te vliegen. Na een korte speech door Mr. Peeters (die heel de nacht standby was) werd het startschot gegeven.

Een familielid van Mr. Smolders trapte af en leidde ons van 19u tot 20u in in de sterrenkunde. Ook legde hij een opmerkelijke link tussen afstanden in het heelal en muziekinstrumenten!

Van 20u tot 21u entertainde Mr (Marc) Peeters ons met een leuke quiz (als fervent kwisser die hij is, hadden we niet veel anders verwacht :p).

Onze eerste pauze van de avond vond plaats van 21u tot 21u30, waarin de pingpongtafel en de ‘sjotterkes’ hun verwachte populariteit bevestigden.

Onze eigen klastitularis, Mr. Van de Pol, boeide ons van 21u30 tot 23u30 met een interessant gamma aan filmmuziek. Van het indrukwekkende thema van de Lord of The Rings tot de sentimentele momenten uit The Lion King, alle genres kwamen aan bod.

Om 23u30 stond Mr. Leysen ons in de refter op te wachten voor de langverwachte hotdogpauze. Dat smaakte!

Van 0u30 tot 1u30 hielden we Mr. Van De Water wakker. Hij had een leuke powerpoint gemaakt over het verschil in denken tussen vrouwen en mannen.

Van 1u30 tot 2u30 leidde Mr. Struyfs ons in in enkele onderwerpen van de grote wereld van de economie. Buiten de klok van B212 die even ontspoorde, bleven we allemaal goed wakker.

Dan kregen we een halfuurtje pauze om er om 3u weer in te vliegen.

Mevr. Van De Ven deed ons vaak lachen met o.a. haar quiz met jeugdfoto’s van leerkrachten. Over sommige foto’s ontstond er een discussie, over andere was iedereen het dan weer meteen eens. Daarna was het de bedoeling om singstar te spelen, maar aangezien we dit op de tv van B210 niet aangesloten kregen, had Mevr. Van De Ven een alternatief voorzien: ‘Weerwolfje’.

Van 5u tot 5u30 hadden we weer een pauze, en de laatste twee uurtjes van onze lesmarathon (dus tot half acht) hadden we vrijgemaakt voor L.O.. De gekste sporten (zoals Flingo, Wallibal,..) kwamen aan bod. De grappige situaties volgden elkaar dan ook snel op! We sloten uiteindelijk af met een relaxatie-oefening.

Na een heerlijk ontbijt – geregeld door Mevr. Van Den Bosch – genuttigd te hebben, stond er ons nog een voormiddag vol les te wachten.

Sommigen kozen ervoor om hier te slapen, maar de meerderheid hield vol tot 12u.

De lesmarathon was geslaagd!

Hierbij wil ik alle leerkrachten bedanken die ons geholpen hebben.

Kristof Ramharter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s