100601 Sportdag 2010 – het tweede jaar

Op 21 mei 2010 was het zover, de jaarlijkse sportdag. Voor het tweede jaar ging die door in het mooie Sportacentrum te Tongerlo. Dat Tongerlo toch wel een heel eindje van Herentals is, schrikte ons zeker niet af om de verplaatsing van het College naar Sporta met de fiets te maken. Onder begeleiding van de politite en leerkrachten fietsten we er met z’n allen heen.

Ginder werden we allemaal in groepen per klas opgedeeld. Mijn klas, 2MWC, was groep 5. We begonnen met speedminton, een soort combinatie van badminton en squash. De wedstrijd verliep door 1 tegen 1 te spelen en dan in een soort van laddercompetitie door te schuiven. Nadat we even opwarmden, begonnen we met de competitie. Toen de eerste 40 minuten gepasseerd waren, schoven we verder richting activiteit 2. Dit was een partijtje beachvolleybal. Sporta heeft drie heel mooie beachvolleybalterreintjes waarop we in groepjes van drie tegen elkaar mochten spelen.

Dan hadden we even een kleine pauze ingelast om te bekomen van het harde werken, om vervolgens over te gaan naar de airtrack. Dit is een soort van lange mat die opgeblazen wordt als een springkasteel, waarop je dan allerlei kunstjes op kan doen. Natuurlijk werden er ook de nodige zotte toeren gedaan en werd er een goeie portie gelachen.

Daarna was het tijd voor een uurtje middagpauze waarin we eerst onze boterhammen of sandwiches konden opeten en daarna nog even vrij mochten rondlopen op het terrein.

Dan was het dansen geblazen voor ons: we kregen les van een heel professionele danseres die ons de nodige danspasjes aanleerde.

Vervolgens zijn we naar de tag-rugby gegaan. Dit is een vorm van rugby waarbij je niet iemand moet tackelen om de bal te krijgen, maar hem een omgebonden staart moet aftrekken. Ook hier werd er al wel eens zot gedaan met de staartjes.

Er werd al lachend overgegaan naar de laatste activiteit: de scoops.
Een scoop is een soort van handvat waarmee je een bal moet opvangen, gooien en in het doel werpen.

Dit werd ook een heel toffe activiteit en daarna fietsten we allemaal terug naar huis na een lange, maar toch wel heel leuke sportdag.

Kristof Buts
2MWC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s