100603 – Verslag JuniorJournalist Finale: Dranouter aan zee

Zon. Zee. Strand. Voeg daar nog enkele bekende namen, eetkraampjes en natuurlijk veel muziek aan toe en je hebt het perfecte recept voor een geslaagde namiddag op Dranouter aan zee.

Bij mijn aankomst op het strand werd ik meteen overspoeld door tientallen kraampjes. Zo kon je een kijkje nemen tussen verschillende soorten zonnebrillen, elpees, en andere dingen. Voor de seksueel actievere mensen was er ook een ‘condoshop’. Ik denk wel dat jullie zelf kunnen uitzoeken wat daar te verkrijgen was. Wie zich daar niet voor interesseert, maar liever zijn maag laat spreken, kon een kijkje gaan nemen bij de kebab-, friet- of pizzakraampjes. Een van de grappigste dingen die ik die dag heb gezien was de menselijke grijpmachine. Hier kon men, voor een kleine vergoeding, een oude man met bokshandschoenen doorheen een soort ‘kamer’ leiden door op knoppen te drukken. Bij een zoemend geluid probeerde hij het eerste dat hij zag op te pakken en probeerde het dan terug naar jou te brengen. Maar zoals op de kermis was je nooit zeker of je wel iets won.

Eenmaal op het ‘festivalterrein’ kon je kiezen tussen drie verschillende tenten. De kringtent, waar de dranouterrally werd gehouden, de concerttent, waar je kon gaan kijken naar optredens van onder andere Raymond van het Groenewoud, Daan, Jasper Erkens en nog enkele andere bekende en minder bekende zangers, en er was ook nog de clubtent, hier werden ook optredens gegeven en vond de JuniorJournalist finale plaats.

In deze tent moest ik zijn. Ik had namelijk voor onze streek deze wedstrijd gewonnen en deed dus mee aan de nationale wedstrijd. De ‘show’, gepresenteerd door Timo Descamps, duurde ongeveer één uur en de winnaars van elke graad werden beloond met een stapel boeken en een klein interview. Ik vond het spijtig dat ik niet gewonnen had, maar ik was ook wel een beetje blij, omdat ik zelf niet voor zo’n groot publiek op een podium zou durven staan, laat staan antwoorden op de vragen die de winnaars voorgeschoteld kregen. Op het einde van de show kon je nog genieten van een optreden van Sioen (die achter de piano zat alsof hij dringend moest gaan plassen).

Voor ik terug naar huis keerde, ben ik nog enkele minuten in een van de vele hangmatten gaan liggen die op het strand stonden. Spijtig genoeg ben ik niet zo getraind in het hangmat-liggen en moest ik, net toen ik mijn evenwicht had gevonden, al vertrekken. Ik stapte in de auto, en vertrok samen met mijn ouders terug naar Herentals.

Zo sloot ik mijn dag op Dranouter af met twee woorden: ‘Shit, file.’

Bob Goris – 4LAC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s