20100624 Verslag Londenreis 4LAA-LAB-LAC-WEA-WEB

London is a melting pot

Donderdag 18 maart, 4:30u: ‘oh my god, wat een vreselijk uur!’

Gelukkig konden we rekenen op de zachtmoedigheid en het enthousiasme van Mr. Lintermans die ons stralend stond op te wachten en was de toon voor het verdere verloop van de reis gezet.

Terwijl de Noordzee rustig boven onze hoofden kabbelde, spoorden wij richting Engeland. We raakten het noorden niet kwijt en kwamen aan in Greenwich, gelegen in het zuidoosten van de metropool aan de oevers van de Theems. Greenwich vormt het nulpunt van het systeem om de lengtepositie op het graadnet van de aarde aan te duiden.

Na het verorberen van onze echte Belgische sandwiches, opende het British Museum een schatkist vol cultuur: een belangrijke sleutel in het ontcijferen van hiëroglyfen, de steen van Rosetta, de friezen van het Parthenon, de Magna Charta, …

Na een flinke portie cultuur werden we aan Oxfordstreet afgezet. Na een uur shoppen door de meisjes en een uur wachten door de jongens, trokken we verder naar Picadilly Circus, het kleine broertje van Times Square in NYC.

Op Trafalgar Square stond Nelson ons toe te zwaaien. Wij genoten vanuit de bus.

Vrijdag 19 maart, 7:00u:

Na een stevig English breakfast, waren we klaar voor een tweede dag vol actie.

In het Science Museum zorgde de simulatie van een achtbaan voor de verdere vertering van de eggs and bacon. Zou Wim Delvoye voor zijn Cloaca hier zijn inspiratie gehaald hebben? In dit museum kan de bezoeker zien, voelen en ondervinden wat de laatste 300 jaar de grootste wetenschappelijke uitvindingen waren. Dit museum is het grootste van zijn soort ter wereld. Hier moeten we zeker nog eens terug gaan!

Dankzij de tips van Mr. Lintermans – hij figureerde even voor onze papa – drongen we via de massa Harrods binnen. Het indrukwekkend groot warenhuis is gespecialiseerd in luxegoederen, niet voor onze beurs zo bleek …

Aan Buckingham Palace wapperde de Union Jack, de koningin was dus niet thuis of misschien hield ze zich schuil in één van de 775 kamers die het paleis rijk is (is misschien de reputatie van 4Lac tot bij de Windsors doorgedrongen?).

Voor de ceremoniële aflossing van de koninklijke wacht waren we net iets te laat.

Mochten we de kans gekregen hebben, dan zouden we zeker in Hyde Park op een zeepkist van het college gepleit hebben om er een meeeeerdaagse studiereis van te maken, want het was veel te kort.

De reis naar Londen smaakte naar meer.

Jorien Quintens – 4LAC

Advertenties

One thought on “20100624 Verslag Londenreis 4LAA-LAB-LAC-WEA-WEB

  1. Alles wat Jorien hier schrijft, is juist!
    Inderdaad, het was veel te kort. Wat zoveel wil zeggen als: twas goed! Bedankt, Jorien, voor je wervelende verslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s