110205 Vragenstaart van Proust (COG en BAH)

1)    Welk dier zou u voor een dag willen zijn?

C:  Dit is al een beestig moeilijke vraag om mee te beginnen. Ik heb eens nagedacht en er zijn verschillende dieren die ik zeker niet wil zijn.  Een aap vind ik niet goed, want die heeft veel vlooien. Insecten zijn mijn ding ook niet en een reisduif wil ik al helemaal niet zijn, want ik heb totaal geen oriëntatievermogen. Ik zou dus al snel in de pot belanden.  Neem dan maar één of ander schattig huisdier dat lekker geknuffeld wordt, zoals een hond, een poes of een konijn.

B:  Ik zou graag een konijntje willen zijn omdat ik dat hele lieve en schattige dieren vind. Ze worden bij mij thuis ook vaak gestreeld .

2)    Wat is uw favoriete vakantiebestemming en waarom?

C:  De vakantiebestemming  waar ik graag en vaak naartoe ga is Zuid-Spanje, Andalusië, omdat mijn grootouders daar een appartementje hebben gehad.  We gingen er vroeger bij hen op bezoek en we zijn daar altijd heen blijven gaan.

B:  Wij gaan al tien jaar naar Duitsland, meer bepaald naar Beieren. We hebben daar tien jaar gewoond. Dat is een beetje terug thuiskomen.  Je kan er heel veel doen, het is dus ook een avontuurlijke vakantie met bergtochten en raften.  Er zijn heel wat dierenparken, en het eten is er heel lekker. Ik zou ook  heel graag het  Jasper National Park in Canada bezoeken, vanwege de bergen.

3)    Wat is het beste en het slechtste wat u ooit is overkomen?

C: Er zijn mij al heel veel goede dingen overkomen: ik ben opgegroeid in een warm nest, ik ben een goede man tegengekomen, ik heb twee schatten van kinderen,…  Maar wat is nu het beste? Mijn gelukkigste moment was misschien wel toen ik mijn zoontje heb kunnen opvangen als hij van een glijbaan viel. Hij was toen zo’n 2 jaar en duikelde naar beneden, omwille van de antislipzool van zijn schoentje. Ik stond gelukkig aan de juiste kant, vlak naast het speeltuig, en dankzij een goede reflex heb ik hem opgevangen. Dat had echt slecht kunnen aflopen.
Het ergste wat me is overkomen? Dat was ongetwijfeld de dag toen ik met  twee verschillende schoenen naar school ben gekomen! En dat had ik pas ontdekt toen ik in Herentals was.

B : Dat was op 4 augustus 2002. Toen moesten we naar een trouwfeest gaan, en op het einde van de dienst ben ik eerder naar buiten gegaan om met rijst te gaan gooien.  Daar stond ook een man, die ik (langs de achterkant) voor mijn man hield. Ik nam hem vast en fluisterde hem iets liefs in zijn oor. Toen bleek het dat het mijn man toch niet was.  Op het moment zelf was het pijnlijk, maar achteraf was het wel erg grappig.

4)    Wie zijn uw favoriete schrijvers?

C: Daar heb ik eigenlijk echt geen antwoord op. Ik kies niet echt voor schrijvers, maar voor een verhaal.

B:  Mijn favoriete schrijvers zijn John Grisham en Isabel Allende. Die schrijvers heb ik in de jaren ’90 ontdekt. Een Engelse collega van mij had al die boeken bij zich en ik heb ze dan een voor een uitgelezen. ‘The Pelican brief’ en ‘The Rainmaker’ vond ik fantastisch omdat ze zo spannend zijn en omdat ze voor een groot deel op waargebeurde feiten gebaseerd zijn.  Isabel Allende vind ik een goede auteur omwille van haar schrijfstijl, vb. ‘Dagboek in sepia’ vind ik heel goed. En als ik een boek moet aanraden aan iedereen is dat ‘Siddharta’ van Herman Hesse.

5)    Wat is uw lievelingsgerecht?

C:  Ik eet alles graag wat met dessert te maken heeft, want ik ben een echte zoetebek.

B:  Ik eet alles graag, behalve oesters. Maar mijn lievelingsgerecht komt uit Beieren en dat is een bol van brood met daar rond een saus van verse paddenstoelen, room en peterselie.

6)    Als u de wereld kon veranderen, wat zou u dan zeker veranderen?

C:  Hier ga ik heel cliché op antwoorden:  geen onrecht, geen oorlog en geen natuurrampen meer.  En als ik België zou kunnen veranderen, dan zou ik toch stilletjes aan wel een regering willen.

B: Ik zou ervoor zorgen dat iedereen elke dag eten had.

Elke Paenhuysen (6GL)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s