110324 – Vierdejaars steken het Kanaal over

Eindelijk was de grote dag aangebroken. Wij, de leerlingen van 4 economie en handel van het college, gingen voor twee dagen naar Londen.

Westminster Abbey

Donderdag 17 maart 2011 Om 5u15 was iedereen paraat om met de bus te vertrekken richting Calais. Na een halfuurtje rijden, was het tijd voor een film. Om een beetje in de sfeer te komen, werd “From hell” met o.a. Johnny Depp gespeeld: een griezelfilm over Londen, 1885.

Met wat vertraging kwamen we rond 7u15 aan in Calais. Om 9u20 vertrok onze shuttle naar Folkstone. Omdat het in Engeland een uur vroeger is dan bij ons, kwamen we daar rond 9u plaatselijke tijd aan. Na een flinke rit waren we in Londen. Daar maakten we eerst een kleine wandeling, waarna we de “Changing of the Guards, Buckingham Palace” bijwoonden. Nadien wandelden we naar het St. James’s Park voor een picknick in het park.

Nadat iedereen zijn boterhammetjes had opgegeten, begon het echte werk. We wandelden langs Westminster Abbey, Houses of Parliament en Big Ben naar Downing Street 10 en de Whitehall (de thuishaven van de Horse Guards). Toen gingen we naar het bekende Trafalgar Square met de National Gallery en de Nelson’s Column. Na een korte adempauze vervolgden we onze weg naar Leicester Square. Daar aangekomen kregen we tijd om aan onze taalopdracht te werken. Dan namen we de metro richting Piccadilly Circus en kregen we wat tijd om iets te gaan eten of wat te shoppen in Regent Street en Oxford Street. Voor de tweede keer die dag stapten we op de metro, maar deze keer richting Waterloo. Van daaruit wandelden we naar ons hotel, Premier Inn London County Hall. Daar kregen we onze kamers en konden we even op adem komen. Rond 21u30 vertrokken we met de bus voor een “London by night”. Moe maar voldaan kwamen we rond 0u15 terug aan in het hotel.

Trafalgar Square National Gallery

Vrijdag 18 maart 2011 – Ochtendstond heeft goud in de mond, want om 7u00 wachtte er een echt Engels ontbijt op ons, met alles erop en eraan. Na stevig gegeten te hebben, was het tijd om onze bagage in te pakken. Nadat iedereen zijn spullen had opgeborgen in de “luggage room”, was het tijd om te vertrekken voor onze tweede dag in Londen. Vandaag hadden we wel minder geluk met het weer: het (flauwe) zonnetje van donderdag had plaats moeten maken voor grijze wolken met regenbuien, maar daardoor lieten we de pret niet bederven. We wandelden langs de Thames richting Tate Modern, om via te Millennium Bridge naar St Paul’s te gaan. Daarna volgde een bezoek aan één van de mooiste kathedralen die we ooit hadden gezien. De fantastische muur- en plafondschilderingen, de glas-in-loodramen… er waren gewoon geen woorden voor. Van de ene verbazing vielen we in de andere, want toen was het tijd om de metro te nemen richting Harrods. Na Harrods was Covent Garden aan de beurt. Met spijt in het hart namen we daarna voor de laatste keer de metro naar het hotel om onze bagage op te halen en te vertrekken richting Folkstone. Maar dat was wel buiten Londen en zijn files gerekend! Ook wij ontsnapten er niet aan. Om de tijd wat sneller te laten gaan, keken we naar de James Bond film “Casino Royale”. Door de file misten we onze shuttle richting Calais. Het was even bang afwachten of we nog een plaatsje zouden hebben op één van de volgende shuttles, maar we hadden geluk. Om 21u00 vertrokken we voor 35 minuten shuttle richting Calais. Rond 22u35 kwamen we daar aan. Diegenen die nog niet moe waren en nog wilden genieten van een romantische film, konden kijken naar “Love Actually”. Iets later dan gepland (rond 1u30) kwamen we aan in Herentals. Het waren voor iedereen twee vermoeiende, maar superleuke en onvergetelijke dagen. Een grote pluim en een dikke merci voor de organiserende leerkrachten!!!

Melissa Peeters – 4E4b

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s