110405 – Herexamen-kroegentocht

Herexamen Kroegentocht
Oh oud Collegeheerlijkheid,
Waarheen zijt gij verzwonden?
Oh, keert nog eenmaal, schone tijd,
Zo vrij zo ongebonden!
Ik zoek u langs mijn wegen weer
En vind uw sporen nimmer meer.
Oh jerum, jerum, jerum,
Oh quae mutatio rerum!

Voor ondergetekende ligt die oude Collegeheerlijkheid reeds een kleine drie jaar achter hem, maar dat veranderde niets aan het feit dat de lokroep van de Herexamen Kroegentocht niet even bekoorlijk was als anders! Met een troep getrouwen en trawanten, en onder de al even studentikoze naam ‘De Fanfare van Honger en Dorst’, moest en zou hier meegedaan worden.

Het concept was simpel: 9 vakken, 7 cafés, één refter en één sporthal. Op elke locatie een leerkracht(enduo) en het gevreesde herexamen! Wie, gekweld door nare blokkersdroom, het klappen van de zweep gewoon is en reeds menig mooie avond in augustus op zijn kot heeft mogen zitten vloeken, vond een verademing in de wetenschap dat op deze herexamens hulpmiddelen van hogere gisting wel waren toegestaan. We zouden er terstond een extra muze voor in het leven moeten roepen.

Oude vossen verliezen hun haren maar niet hun streken, en soms ook hun haren niet, zodat de avond een aaneenschakeling was van aha-erlebnissen, déjà-vues en geniale ingevingen die als vijgen na Pasen kwamen (lees als: toen we al lang in het volgende café zaten).

De oproep van voorzitter Van Meerbergen was niet mis te verstaan. Net zoals op alle goeie Cohe-tradities, zal binnenkort ook hier de laatste het licht mogen uitdoen. Elke editie zijn er minder riemen om mee te roeien, zowel qua manskracht als beschikbare middelen. En dat terwijl de interesse vanuit de oud-leerlingen groter was dan ooit. Is ondergetekende de enige die hier de logica niet echt van inziet?

Maar alle geklaag ten spijt, het was een succes! Het wederzien was hartelijk, het bier rijkelijk en de hotdogs smakelijk. Drie elementen die een Cohe-avond kenmerken! En dat er om het hoghe gepoogd werd, was duidelijk aan de sterke competitie die er heerste. Proficiat aan Brugio * , die de eerste plaats in de wacht sleepte! Bibamus laeti merum, non est mutatio rerum!

Wouter Peeters
——————————————————————————————————————————————————————————————————-
* Denk ik, want na het horen dat De Fanfare van Honger en Dorst tweede geëindigd was, heb ik niet echt meer gevolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s