110508 – Leerkrachten over hun school

Het is opendeurdag bij COHE. Het zonnetje straalt en deze dag is ongetwijfeld een groot succes…  maar wat denken de leerkrachten eigenlijk over onze school? We stelden hen enkele vragen.

Als we  hen vroegen wat ze goed vonden aan de opendeurdag, dan antwoordde Mr. Vicca  dat de inbreng van de leerling belangrijk is in onze school. Mr. Gesquière zei daarop:” Iedereen krijgt een voorproefje van de school. Alle bezoekers kunnen bijvoorbeeld de lokalen eens bekijken.”

Op de vraag of de spaghetti lekker was, zeiden de meesten dat die heel lekker was en dat de porties vrij groot waren. Ze wisten ook allemaal dat de opbrengst naar het goede doel gaat: het geld is bestemd voor de inleefreis van de zusjes Wittockx naar Bangladesh.

De leraars vonden de vraag “Welke redenen zou u hebben om onze school te promoten?” de moeilijkste van allemaal.  Mevrouw Lenaerts (de vervangster van onze nieuwe moeder, mevrouw Claes) vindt onze school aantrekkelijk omdat wij een zéér gevarieerd aanbod hebben aan studierichtingen. Mevrouw Cornelissen vond dat onze school wel een pluspuntje had door onze zeer gedreven leerkrachten. Meneer Vicca zei dan weer dat wij behoren tot de betere scholen omdat wij een goede leerlingenbegeleiding hebben. Wij zelf vinden het positief dat het hier redelijk streng is (daarvoor staat “het college” toch bekend?), want daardoor wordt hier zéér veel geleerd.

Als laatste vroegen we de leerkrachten wat onze school beter maakt dan andere scholen. Meneer Gesquière zijn antwoord daarop was dat in onze school de leerkrachten goede banden hebben met leerlingen en dat alle leerkrachten goede collega’s zijn van elkaar. Meneer Franck en meneer Smolders vonden dat wij een zeer dynamische school zijn.

Conclusie? Veel positieve geluiden van veel positieve leerkrachten…

Pieter Willems en Thomas Op de Beeck – 3E4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s