110613 – sportdagbelevenissen uit 3Wa

BOOGSCHIETEN EN MUURKLIMMEN

Thabo Xulu:

Bij het boogschieten leerden we de basishouding en hoe je moest richten. We moesten telkens verder van de roos gaan staan, zodat het alsmaar moeilijker werd, maar ook alsmaar leuker. Elke ronde vormde een wedstrijd. We waren verdeeld in vier groepen en het was een strijd van groep tegen groep.

Na een paar spannende momenten over wie er ging winnen, was het tijd voor een wissel: alle muurklimmers werden schutters en alle schutters werden muurklimmers. Voor we aan het echte werk begonnen, gingen we laag boven de grond klimmen zonder zekering. Daarna moesten we onze veiligheidsgordel aandoen en leren zekeringen gebruiken. Toen mochten we eindelijk aan het èchte klimmen beginnen. En dat is moeilijker dan het lijkt.

We wisselden af met onze partners: de ene zekerde en de andere klom. Op het einde kon iedereen vermoeid, maar voldaan, terug naar huis fietsen.

KAJAKKEN

Jona Laenen:

Ik heb gekozen voor een dagactiviteit: kajak. We begonnen aan onze tocht aan de Ark van Noë in Kasterlee. Daar kon je kiezen tussen een tweepersoons- of een driepersoonsboot. Na 8 km maakten we een tussenstop bij de Hut. Daar aten we onze boterhammen op en konden we kiezen uit twee activiteiten: touwtrekken of voetballen. Niets doen kon ook, zodat je je energie kon sparen voor de volgende 8 km vanaf de Hut tot aan het Engels kamp. Daar stonden onze fietsen op ons te wachten om terug naar huis te rijden. Kajakken was een geslaagde dag!

TAFELTENNIS

Tomas Van Doninck:

De pingpong in de sporthal van Bloso was niet te vergeten. Een echte kampioen gaf ons les. Het is wel zeker dat iedereen plezier heeft gehad. Na wat oefenen werd er een leuk tornooi gehouden. Ik denk dat iedereen daar als een pingpongfanaat is buitengegaan…

Mathew Van Rooy:

We werden in groepjes verdeeld en de leerlingen van één groep moesten tegen elkaar spelen. De twee besten kwamen dan in de ‘expert-reeks’, de derde en de vierde van elke groep gingen naar de ‘gevorderden’ en de laatste kwam in de groep van de ‘beginners’. In iedere reeks moest iedereen tegen elkaar spelen, maar als je verloor, lag je eruit.

Mathew zelf bracht het er behoorlijk goed vanaf: hij eindigde op de eerste plaats van de gevorderden!

HOOGTEPARCOURS IN RIJMENAM

Sam Ooms:

Ik heb tijdens de sportdag het hoogteparcours in Rijmenam afgelegd: in bomen klimmen, leuke dingen doen boven het water enzovoort. Ik vond het heel tof en dat komt ook door de gezellige sfeer in de groep. Ik zou alles zeker nog eens willen doen!

Albert Karimanovic:

Ook voor mij was het hoogteparcours een leuke herinnering. De waterproeven vond ik het leukst, maar de hoge-boom-proeven waren ook erg goed. Soms was ik wel een beetje bang. De tarzanzwaai was het spannendst bij de boomproeven en bij de waterproeven vond ik de zwaai over het water het leukst. De tijd vloog voorbij omdat we het zo naar onze zin hadden. Voor mensen die hoogtevrees hebben, zou ik dit niet aanraden, omdat sommige hoogtes wat akelig kunnen zijn.

Jorne Adriaensen:

Toen we naar Rijmenam gingen, dacht ik dat je veel moest wachten voor je iets kon doen, maar dat was niet het geval! De proeven boven het water waren heel spannend, want je wou ècht niet in dat stinkende water vallen. Soms was het wel heel krap, wanneer je ergens door moest kruipen… en toch was het leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s