Sprookje

Er was eens een prinsesje. Ze woonde in een mooi, groot kasteel in een land hier heel ver vandaan. Dat prinsesje heette Rosalinda. Ze was 15 jaar oud, had lange blonde krullen en prachtige blauwe ogen. Haar vader, koning William VII, was een norse man die zijn dochter streng opvoedde. Moeder daarentegen was een heel vriendelijke en opgewekte vrouw die het beste voorhad met haar dochter.

Op een dag die op het eerste gezicht leek op alle andere, zat prinses Rosalinda in het zonnetje Romeo en Julia te lezen. Tot plotseling een hevige rukwind haar boek uit haar handen blies en meevoerde naar het dorp. Ze rende haar boek achterna en viel onverwachts in een modderige plas. Ze was zo boos op zichzelf en ze was bang dat haar vader kwaad zou worden omdat haar jurk helemaal vuil was. En plots hoorde ze iemand zeggen: “Is dit jouw boek?”

De stem was zwoel en warm. Ze keek op en daar stond hij, de mooiste jongen die ze ooit had gezien. Hij had glanzende bruine krullen en kastanjebruine ogen waar ze urenlang kon naar staren. Hij reikte haar zijn hand en trok Rosalinda uit de vieze plas. Hij herhaalde zijn vraag: “Is dit jouw boek?”

Rosalinda kon geen woord uitbrengen. Ze was met stomheid geslagen. Ze nam gewoon het boek uit zijn handen en knikte kort.

Het bleef een tijdje stil, maar Rosalinda herpakte zich en stelde zich voor. “Hallo, mijn naam is Rosalinda.” “De Rosalinda!” “Sst, niet zo luid, niet iedereen hoeft dat te weten”, antwoordde ze. “Maar wie ben jij?” “Mijn naam is Edward, en ik woon een eindje verder op de boerderij. Prinses, u ziet er niet uit, kom anders mee naar mijn boerderij en dan wassen we uw kleren.”

Edward nam Rosalinda mee naar zijn boerderij, waste haar kleren en gaf haar een rondleiding op zijn domein. Er bloeide iets moois tussen de twee en op die korte tijd werden ze verliefd op mekaar. Sindsdien hadden ze een geheime relatie en zagen ze elkaar enkel ’s nachts.

Maandenlang hadden ze hun relatie verborgen kunnen houden tot op een dag haar vader het te weten kwam. Hij was razend: hoe kon zijn dochter een relatie hebben met een armzalige boer uit het dorp? Maar haar moeder stond achter haar en steunde haar relatie met Edward. Ze besloot met haar man te gaan praten en Edward uit te nodigen op een diner. Haar vader zag dat Edward een lieve, welopgevoede jongen was. Hij zag ook dat zijn dochter heel gelukkig was en aanvaardde hun relatie.

De jaren gingen voorbij. Edward trok in in het kasteel en werd de nieuwe troonopvolger.

En ze leefden nog lang en gelukkig!

Sam, Emma, Mélissa en Sien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s